Wat is Moulage?

Moulage is een techniek die veel wordt toegepast bij het maken van couture kledingstukken. Bij moulage wordt het kledingstuk direct op een paspop of het lichaam van een model gedrapeerd en gevormd. Deze techniek biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele patroonmaaktechnieken:

Een belangrijke kracht van moulage is dat het de ontwerper in staat stelt om het kledingstuk zeer precies aan te passen aan de vorm van het lichaam van de drager. Dit is mogelijk doordat de ontwerper direct kan zien hoe de stof zich om het lichaam vormt en waar eventuele aanpassingen nodig zijn. Hierdoor kan het kledingstuk nauwkeuriger passend gemaakt worden dan wanneer het patroon op papier wordt getekend.

Naast deze precisie biedt moulage ook veel creatieve mogelijkheden. Doordat de ontwerper de stof direct op het lichaam kan draperen en vormen, kunnen nieuwe ontwerpen en silhouetten gemakkelijker gecreëerd worden. Hierdoor kunnen zeer unieke en opvallende couture kledingstukken gemaakt worden.

Ontdek de kracht van MOULAGE

Ben jij een modemaker en op zoek naar beter passende kleding, unieke ontwerpen, creatieve oplossingen en eigen interpretaties van de huidige mode trends?

 

Wil jeje graag verdiepen op het gebied van patronen en ben je klaar om de volgende stap te zetten?

 

Dan is de online cursus "Blauwdruk voor Unieke Ontwerpen" net iets voor jou!

 

In de cursus Moulage ontdek je hoe ook jij met een eenvoudige lap stof en een schaar en paspop zelfstandig ontwerpen kunt bedenken èn succesvol uitvoeren.

 

 

 

 

 

 

Cursisten over Moulage: VRIJHEID!

De cursus was erg inspirerend en leerzaam. En het belangrijkste voor mij is dat ik het gevoel heb gekregen dat ik de ontwerpen die ik in mijn hoofd heb gewoon kan proberen op een paspop. En een soort van boetseren met stof.

Ik zou deze cursus aanraden voor iedereen die met meer vrijheid wil leren ontwerpen.

Moulage is voor mij een soort vrijheid. Niet meer denken in onmogelijkheden, maar gewoon de mogelijkheden gaande weg onderzoeken en uitproberen. Heel inspirerend!

Petra HoepmanPetra Hoepman

"Je kunt je patroon visueel bijstellen tot je tevreden bent, terwijl je op papier altijd maar moet afwachten hoe het er in het echt uitziet.”

Sylvia BertrandSylvia Bertrand

Leerzaam om op een andere manier te denken.

Lisa LouwersLisa LouwersOntwerper theater kleding

Dit kun je verwachten:

Uitleg Materialen

Wat heb je absoluut nodig en wat is leuk om te gebruiken? Ik vertel je de ins en outs van de handige gereedschappen die je wel of niet nodig hebt!

Techniek Moulage

Met behulp van een duidelijke video zie je hoe ik een korset mouleer, zodat je daarna zelf meteen aan de slag kunt met je eigen ontwerp.

 

Live Q&A

Meld je aan voor de speciale nieuwsbrief van deze cursus en ontvang een uitnodiging voor een LIVE Q&A (meest gewaarde onderdeel van elke online cursus!)

 

Blauwdruk voor Unieke Ontwerpen

Doorloop de cursus in eigen tempo

 

->combinatie van video, tekst en beeld<-

 

Aan de hand van voorbeelden die ik je in verschillende video's stap-voor-stap laat zien, ontdek je:

 

  • Welke principes de grondslag vormen voor het maken van patronen op een paspop
  • Hoe je de stof voorbereid voor moulage
  • Welke paspop geschikt is 
  • Welke materialen je nodig hebt (en welke niet!)
  • Hoe je een korset mouleert
  • Hoe je tops en rokken mouleert 
  • Hoe je mouwen en kragen mouleert

 

Verder wordt je niet aan je lot overgelaten, maar is er ruimte om vragen te stellen en je proces te delen met andere cursisten in de besloten Facebook groep en tijdens Live Q&A's.
 

NU VOOR €37,-

Zijdelint borduurcursus online

Veel gestelde Vragen

Ik heb geen kennis van patroon tekenen. Is deze cursus geschikt voor mij?Als je nieuw bent op het gebied van het realiseren van je eigen patronen, denken wij dat dit programma de beste manier is om te beginnen!

Hoeveel ben ik ongeveer kwijt aan de materialen?Dat is aan jou. Met een oud laken en een paspop, een schaar en spelden kun je aan de slag.
Let op: Je krijgt als deelnemer aan de cursus een speciale korting bon voor aanschaf van een paspop op schaal.

Hoe lang heb ik toegang tot de online cursus?Je hebt in principe onbeperkt toegang tot de cursus. Mocht de cursus worden gediscontinueerd, dan krijg je daar van tevoren bericht over.

Het leren mouleren vormt vaak een eerste stap op weg naar COUTURE

Of je nu veel ervaring hebt met naaien en patroontekenen, of nog weinig: de kunst van het mouleren verandert je perspectief van wat mogelijk is voorgoed! Het laat je ervaren dat wat je handen met stof uitproberen, ook daadwerkelijk kan leiden tot een nieuw   

Waag jij de sprong en ga je het avontuur aan? Ik hoop je te zien aan de andere kant!