Magisch Zijdelint

 • Profileer jezelf in jouw ambacht met deze bijzondere techniek.

 • Deze online cursus biedt je informatie zonder onnodige poeha, maar met:
 • technische tips
 • sluimme trucs
 • de geheimen van de haute couture
 • en heel veel praktische voorbeelden


Stap-voor-stap laat ik je de eigenschappen van het materiaal zien en hoe je er het mooiste resultaat mee kunt realiseren.

Voor ik je alles vertel over deze verrassend veelzijdige techniek, laten we het hebben over voor wie dit werkelijk is ...

 

Herken jij jezelf

 

 • in de aarzeling om te weten waar je moet beginnen als je je wil specialiseren?
 • in de vraag of een techniek wel precies is wat je zoekt?
 • in het verlangen om nieuwe dingen te willen ontdekken, maar waarbij je door de bomen het bos niet meer ziet?

 

Ik begrijp je volkomen! Tien jaar geleden worstelde ik met het binnenhalen van nieuwe klanten voor mijn maatwerk atelier. Ik wilde dolgraag dat mijn ontwerpen zich zouden onderscheiden van standaard maatwerk. Maar heeft het überhaupt zin om je te specialiseren? Hoe vind je daar dan weer klanten voor?

 

Toch kriebelde het en wist ik: het moet lukken! Al zou ik het op z’n minst maar proberen. 

De eerste keer dat ik met zijdelint borduren aan de slag ging, vond ik het spannend. De meeste voorbeelden zagen er ronduit tuttig uit. Zou deze techniek mij verder helpen? Maar terwijl het resultaat zich spectaculair manifesteerde, kwamen er in de loop van de tijd zelfs nog veel meer mogelijkheden naar boven! De techniek van zijdelint borduren blijkt enorm veel perspectief te bieden. De techniek blijft ‘op voorraad’ in mijn virtuele ‘gereedschapskist’ en komt mij telkens weer van pas.

 

Als je je gereedschapskist blijft vullen met kennis en vaardigheden, beginnen die vanzelf met elkaar te communiceren en samen te werken met als resultaat jouw eigen, unieke werk!

 

Ik wil je in deze korte cursus laten kennismaken met de basistechnieken van zijdelint borduren. Stap-voor-stap laat ik je de eigenschappen van het materiaal zien en hoe je er het mooiste resultaat mee kunt realiseren. Ik laat je graag zien hoe ik deze techniek niet alleen op een traditionele manier toepas, maar ook hoe de techniek mij helpt om unieke toevoegingen te creëren binnen de haute couture.

 

Zodat jij je eigen handschrift gaat ontwikkelen

Je eigen stijl. Je eigen technieken. Je eigen plezier in het maken van mooie dingen. Ik help je in de cursus door je ontwerp ideeën te geven, technische tips en ik vertel je mijn geheimen over kleur en toepassing.

 

Zodat jij je zeker gaat voelen met naald en draad, en je de wereld laten delen in de schoonheid die jij daarmee tot uiting brengt.

De cursus is voor iedereen gemaakt die af en toe denkt: zijdelint borduren? Dat zou ik ook graag willen!

 

Dit kun je verwachten:

Zijdelint Basics

In een aantal overzichtelijke modules behandel ik alles waar je mee te maken krijgt als je met zijdelint wil borduren: van aan-en afhechten tot het maken van verschillende steken

Technieken

Inzichten en manieren om te de technieken toe te passen en te combineren. Niet hoe het moet: maar als aanjager om je op nieuwe ideeën te brengen.

 

Persoonlijke Stijl

Ik moedig je aan om een persoonlijke borduurstijl te ontwikkelen. Hoe kan jij eruit springen, authentiek blijven en toch interessant zijn?

 

Student over deze cursus: COMPLETE VERRASSING!

''Als modestudent aan de HKU ben ik compleet verrast door deze cursus over de techniek van het Zijdelint borduren. Het heeft mijn blik enorm verruimd door te ontdekken dat je met dit materiaal veel kanten op kunt en het kunt manipuleren op een manier die je bevalt. Het blijft niet bij de simpele techniek: ik ben uitgedaagd om hiermee nieuwe wegen te bewandelen”

SanneSanne

Informatief

Aan de hand van voorbeelden in tekst, foto’s en video materiaal, aangevuld met PDF patronen en een uitgebreide materialen lijst, leid ik je stap-voor-stap door het proces van voorbereiden, opzetten van het patroon en het maken van samples naar het uitvoeren van een compleet ontwerp.

 

Compleet

 • Voorbereiding en keuze van materialen plus patronen
 • Het maken van proefjes (samples) waarbij de specifieke technieken worden besproken
 • Variaties en combinaties op de basis-technieken
 • Overbrengen van het patroon, tips voor ontwerp en stap-voor-stap volgorde van werken
 • Tips over de afwerking van je borduurwerk en je eindresultaat met een link naar het patroon voor het maken van een make-up tasje of een krans

Deze techniek komt het best tot zijn recht door te werken op een borduurframe. Je kunt eventueel ook een ronde borduurring gebruiken.

 

NU voor €77,-

Zijdelint borduurcursus online

Veel gestelde Vragen

Ik heb geen borduurervaring. Is deze cursus geschikt voor mij?Als je nieuw bent op het gebied van borduren, denken wij dat dit programma de beste manier is om te beginnen.
Als je echt jouw eigen borduursels wilt maken, is dit de perfecte plek om deze fascinerende reis te beginnen.

Wanneer begint de cursus?Binnen twee dagen na aanmelding krijg je toegang tot alle modules. Bekijk vooral de eerste zo snel mogelijk, met informatie over de aanschaf van materialen.

Hoeveel ben ik ongeveer kwijt aan de materialen?Dat is aan jou. De investering zal rond de €30,- zijn voor het lint, een borduurring en naald en garen.

Hoe lang heb ik toegang tot de online cursus?Je hebt in principe onbeperkt toegang tot de cursus. Mocht de cursus worden gediscontinueerd, dan krijg je daar van tevoren bericht over.

Magisch Zijdelint

77.00